Ga terug naar overzicht

ChatGPT kan nu horen, zien en praten!

Geschreven door Jeroen Klumpenaar op 27 september, 2023

Stel je voor dat je gewoon een foto naar je chatbot kunt sturen en erover kunt praten, of zelfs een gezellig gesprek kunt voeren terwijl je in de auto zit. Klinkt als iets uit een science fiction film, toch? Nou, met de nieuwste updates van ChatGPT, zijn we daar nu al!

Een nieuwe manier van interactie

Stel je voor dat je in een vreemd land reist en een monument tegenkomt waarvan je de geschiedenis niet kent. Wat als je een foto kon maken, die direct naar je virtuele assistent kon sturen en in real-time informatie erover kon krijgen? Dat is nu mogelijk! ChatGPT gaat zijn nieuwste feature uitrollen: beeld- en stemherkenning.

Daarnaast hebben ze samenwerkingen met apps zoals ‘Be My Eyes’ om de toepassingen en beperkingen van visuele hulpmiddelen te begrijpen, waardoor de gebruikerservaring blijft verbeteren.

Onwaarts ChatGPT

Babbelen met ChatGPT

Met de nieuwe update kun je niet alleen typen naar ChatGPT, maar ook praten! Ben je onderweg en heb je een vraag? Spreek gewoon in je telefoon en wacht op het antwoord. Dit wordt aangedreven door een nieuwe text-to-speech model, waardoor het gesprek veel natuurlijker aanvoelt. Dit betekent ook dat als je op zoek bent naar verhalen voor het slapengaan, ChatGPT je nu een verhaaltje kan voorlezen. En het leuke is, je kunt zelfs de stem van ChatGPT kiezen uit vijf verschillende opties.

Beelden zeggen meer dan woorden

Maar dat is nog niet alles. Stel je voor dat je een foto kunt maken van een ingewikkelde wiskundeopgave en ChatGPT om hulp kunt vragen. Of je bent aan het koken en hebt geen idee wat je moet maken met de ingrediënten die je in huis hebt. Een snelle foto naar ChatGPT en je krijgt receptsuggesties op basis van wat je hebt. Geweldig, toch?

Veiligheid voorop

Bij Onwaarts zijn we altijd geïnteresseerd in technologische vooruitgang, maar veiligheid blijft een kernwaarde. OpenAI, het brein achter ChatGPT, begrijpt dat ook. Daarom worden deze nieuwe functies gefaseerd uitgerold, zodat eventuele problemen snel kunnen worden opgespoord en opgelost.

De impact van SEO met ChatGPT

Nu, voor de techneuten onder ons die zich afvragen hoe dit allemaal past in de grotere SEO-strategie. Google heeft altijd benadrukt dat kwaliteitscontent de sleutel is. Dus stel je voor hoe geweldig het zou zijn als je een assistent hebt die je in real-time kan helpen bij het samenstellen van die content? Met de beeld- en spraakfuncties van ChatGPT wordt contentcreatie een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Conclusie

De technologische vooruitgang stopt nooit, en bij Onwaarts zijn we altijd enthousiast om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. ChatGPT’s nieuwste functies brengen een geheel nieuwe dimensie in de interactie met AI. Het is niet alleen een stap vooruit voor OpenAI, maar voor ons allemaal.

Geschreven door
Jeroen Klumpenaar