Hoger komen in Google

De nummer één positie in Google op jouw belangrijkste zoekwoorden: wie wil dat nu niet? In vrijwel alle sectoren is de zoekmachine Google voor potentiële klanten een veelgebruikt middel om op zoek te gaan naar informatie. Hoe hoger jouw zoekresultaat getoond wordt in Google, hoe groter de kans is dat een potentiële klant op jouw website terechtkomt.

Het vergt flink wat inspanning, maar onderschat niet hoe belangrijk het is om een hoge positie in Google in te nemen. Maar hoe kom je nu hoger in Google?

 

 

Zoekmachineoptimalisatie

Die nummer één positie kunnen we in de meeste gevallen helaas niet in één dag realiseren. Sterker nog, het kan wel zes maanden duren voordat je de eerste verbeteringen ziet nadat je de eerste stappen zet richting een betere positie in Google.

Er spelen ongeveer 200 factoren mee die bepalen of jij of één van jouw concurrenten de nummer één positie inneemt op een zoekwoord. De belangrijkste factoren zijn:

 • Autoriteit: Hoe lang bestaat uw website al? Hoeveel en welke websites verwijzen er met een link naar uw website?
 • Techniek: Zit jouw website technisch goed in elkaar? Werkt de website snel genoeg op desktop en mobiel?
 • Content: Bevat jouw website goede teksten en afbeeldingen?

Het werken aan een hogere positie in Google wordt zoekmachineoptimalisatie genoemd (afgekort SEO, afgeleid van de Engelse term Search Engine Optimization).

 

Mogelijkheden zoekmachineoptimalisatie

Een hoge positie in Google is dus afhankelijk van de autoriteit, techniek en content van uw website. Wilt u aan de slag met zoekmachineoptimalisatie? Onwaarts helpt je graag met de volgende werkzaamheden:

 • Zoekwoordonderzoek: We voeren een uitgebreid onderzoek uit naar zoektermen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf, inclusief maandelijkse zoekvolumes en jouw huidige posities in Google. Zo krijg je een goed beeld van de huidige situatie en de mogelijkheden die we zien voor jouw bedrijf.
 • Tekstschrijven: Goede teksten zijn één van de belangrijkste onderdelen om beter gevonden te worden in Google. We kijken welke teksten er geoptimaliseerd moeten worden en welke nieuwe teksten er nodig zijn. Het tekstschrijven kun je volledig uitbesteden aan ons.
 • Linkbuilding: Om de autoriteit van jouw website te verhogen, verhogen we het aantal relevante websites dat naar jouw website verwijst. Dat heet linkbuilding. We laten links plaatsen op relevante startpagina’s en proberen content te plaatsen in de vorm van persberichten of gastblogs.
 • Techniekcheck & optimalisatie: We voeren een grondige technische check uit en voeren de verbeterpunten door op uw website.

 

Resultaten van zoekmachineoptimalisatie

Door te werken aan zoekmachineoptimalisatie, kun je op de lange termijn denken aan de volgende resultaten:

 • Een grotere naamsbekendheid onder potentiële klanten.
 • Meer relevante websitebezoekers uit Google.
 • Een hogere omzet in jouw webshop.
 • Meer contact- en offerteaanvragen via jouw website.

Vandaag nog starten met zoekmachineoptimalisatie? Neem contact met ons op.

Hoe kan ik je helpen?

Heb je een vraag over onze diensten, producten of wil je een offerte aanvragen? Ons team van specialisten staat voor jou klaar!
0318 250 240 Stuur een mail Over ons