Ga terug naar overzicht

Eenvoudig digitaliseren doe je zo

Geschreven door Johan van den Deijssel op 12 juni, 2022

Het verbeteren of versnellen van processen hoeft niet complex te zijn. Wij gaan je enkele praktische voorbeelden van onze klanten geven. Benieuwd hoe jij kan digitaliseren?

Door de coronacrisis heeft online media een extra duw in de rug gekregen. Online bestellen was al aardig ingeburgerd, nu is het de normaalste zaak geworden. Vrijwel iedereen ook ouderen beschikken over een smartphone en we zijn ‘mobieler’ dan ooit!

Als bedrijf herkent je het vast wel..  af en toe moet je de telefoon gewoon niet opnemen omdat je niet aan je werk toe komt. Personeel kan een oplossing zijn, maar digitaliseren vergt meestal een relatief kleine investering en zorgt ervoor dat je efficiënter kan werken.

Online een afspraak inplannen en automatisch verwerken in de agenda
Bij Tuinhuis & Veranda uit Tiel is het mogelijk om online een afspraak in te plannen. Deze afspraak module is gekoppeld aan het office 365 pakket van de klant. Het bedrijf kan zelf aangeven welke dagen en tijden nog beschikbaar zijn. De klant kan hier vervolgens een afspraak op inplannen. Na dat er door Tuinhuis&Veranda akkoord is gegeven vervalt het tijdslot op de site.

Zo zijn de beschikbare plaatsen altijd up-to-date. Daarnaast wordt er automatisch een agenda afspraak aangemaakt. Beide partijen zijn zo automatisch op de hoogte van de afspraak.

Voordelen:

  • Je kan zelf de beschikbare tijden ingeven
  • Klant kan zelf kiezen tussen de tijden
  • Terugkoppeling met akkoord wordt automatisch verwerkt

Auto onderhoud nodig? Dat plan je toch gewoon online in
Heeft je auto onderhoud nodig? Bij Zwaan Autoservice kan je deze digitaal inplannen. Geef aan wat voor een soort onderhoud je wilt laten doen, vul je kenteken en gegevens in, selecteer een gewenste datum en een reserve datum. Vervolgens neemt het bedrijf contact met jou op om de afspraak te bevestigen of om een andere datum te prikken. Dit scheelt het bedrijf veel telefoontjes en je kunt aan het einde van de dag een met een half uurtje alle binnengekomen aanvragen inplannen.

Offerte aanvragen ontvangen via whatsapp
Veel consumenten zijn in de tuin bezig, een achtergebleven boomstronk is meestal lastig te verwijderen. J Sloot Boomverzorging verwijderd deze gemakkelijk met een speciale vrees. We hebben hier voor een aparte website gemaaktwww.boomstronk-verwijderen-offerte.nl en we draaien een Google Ads campagne. Via deze advertenties komen gerichte bezoekers op de website die een oplossing zoeken voor hun probleem.

Het resultaat is dat de aanvragen per offerte formulier of whatsapp integratie gemakkelijk binnenkomen. 
De klant stuurt een foto en een omschrijving van hun opdracht of vult het offerte formulier in.

Deze voorbeelden zijn met name gericht op het afspraak maken en offerte aanvragen binnen krijgen. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden, je kan denken aan een webshop, online cursussen, het automatiseren van mailmarketing.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Of heb je zelf een idee voor het digitaliseren van je dienst? Wij denken graag met je mee.

Geschreven door
Johan van den Deijssel