Dagelijkse back-ups voor je bedrijfswebsite uitbesteden?

Dagelijkse back-ups van je WordPress-website zijn essentieel om je geplaatste content te beschermen, gegevensverlies te voorkomen, je te wapenen tegen beveiligingsrisico’s. Het is een investering in de veiligheid en stabiliteit van je website en bedrijf.

Op deze pagina vertellen we je graag meer over het belang van dagelijkse back-ups en hoe wij jouw bedrijf daar in kunnen ondersteunen.

Bescherm je website tegen gegevensverlies
Geplaatste content, zoals blogposts, afbeeldingen, video’s en pagina’s, vormt de kern van je website. Als er iets misgaat, zoals een technische storing, een hacking-poging of menselijke fouten, loop je het risico al deze waardevolle inhoud te verliezen. Met dagelijkse back-ups kun je verloren gegevens eenvoudig herstellen en minimaliseer je het risico op permanent gegevensverlies.

Herstelmogelijkheid na een websitefout
Het kan voorkomen dat je website onverwachte fouten of problemen ondervindt na een update van thema’s, plug-ins of de WordPress-kern. In sommige gevallen kan dit leiden tot een niet-functionerende website. Door dagelijkse back-ups te hebben, kun je snel terugkeren naar een eerdere versie van je website voordat het probleem optrad, waardoor je downtime tot een minimum wordt beperkt.

Website herstellen na / cyberaanval
WordPress-websites zijn vatbaar voor beveiligingsrisico’s, zoals hacking-pogingen, malware-infecties en ransomware-aanvallen. Het maken van dagelijkse back-ups is een essentieel onderdeel van je beveiligingsstrategie. Als je website wordt aangetast, kun je de back-up gebruiken om je website te herstellen naar een schone en veilige staat, waardoor je gegevens en reputatie worden beschermd.

Zakelijke continuïteit
Het hebben van dagelijkse back-ups geeft je gemoedsrust en zorgt voor zakelijke continuïteit. Het stelt je gerust dat je altijd een recente versie van je website kunt herstellen in geval van problemen, zodat je bedrijf online kan blijven en klanten niet verloren gaan.

Dagelijkse back-ups naar een externe locatie
Als je website geïnfecteerd raakt met malware of slachtoffer wordt van een ransomware-aanval, kunnen de back-ups op dezelfde server ook worden aangetast. Externe back-ups bieden extra bescherming tegen dergelijke aanvallen, omdat ze zich op een aparte server bevinden en niet direct toegankelijk zijn voor de kwaadaardige activiteiten die je website treffen.

Met ons Zeker Online WordPress onderhoud pakket maken wij dagelijkse back-ups naar een externe server. Daarnaast biedt onze dienst nog veel meer voordelen zoals super snelle website caching en toegang tot krachtige premium plugins.