Ga terug naar "Caching"

Hoe leeg ik de cache van mijn website?

Geschreven door Edwin de Graaf op 28 december, 2022

Wanneer je nieuwe informatie hebt toegevoegd aan je website, is het raadzaam om de cache te legen. Het legen van de cache van een website is daarnaast nuttig om twee belangrijke redenen.

Ten eerste kan het helpen om problemen op te lossen die veroorzaakt worden door verouderde of corrupte bestanden in de cache. Als een bepaald element op een website niet correct wordt weergegeven, kan het legen van de cache helpen om dit op te lossen omdat het de oude versie van het bestand verwijdert en ervoor zorgt dat een nieuwe versie van het bestand wordt opgehaald wanneer de website wordt geladen.

Ten tweede kan het legen van de cache ook helpen om de prestaties van een website te verbeteren. Als een website veel bezoekers heeft, kan de cache snel vol raken met bestanden. Als de cache te vol is, kan het de prestaties van de website beïnvloeden en kan het langer duren voordat de website wordt geladen. Door regelmatig de cache te legen, kan de website sneller laden omdat er minder bestanden in de cache zitten.

Je leegt de cache op jouw website op deze manier:

Ga naar je dashboard omgeving in de back-end van jouw website. In het menu bovenaan de website vind je de term “WP Rocket”. Hover/zweef met je muis over deze tekst en selecteer in de dropdown “Clear and preload cache”. That’s it!

Dankzij deze snelkoppeling kun je snel vanuit iedere plek in de back-end de cache legen

WP Rocket is een premium plugin die wij standaard implementeren in nieuwe websites. Op een efficiënte en slimme manier helpt deze plugin jouw website optimaliseren en verbeteren voor het internet. Dankzij een slim cachebeleid laadt jouw website binnen no-time.

Geschreven door
Edwin de Graaf