Ga terug naar "E-mail"

Hoe kan ik mijn eigen e-mailserver configureren op mijn website?

Geschreven door Edwin de Graaf op 28 december, 2022

Jouw website verstuurd automatisch e-mails vanaf een eigen PHP-mailfunctie. PHP is een scripttaal waarmee interactiviteit aan een website toegevoegd kan worden. Soms treden er complicaties op hierdoor. Het is dan verstandiger om via een eigen e-mailserver e-mails te versturen vanaf je website. Denk aan bevestigingen van een contactformulier of een bevestiging van een nieuwe bestelling.

Om meer controle te krijgen over de e-mails die vanaf je website worden verstuurd, kun je een SMTP plugin gebruiken. De SMTP plugin biedt ook de mogelijkheid om e-mails vanaf je eigen domeinnaam te sturen, zoals bijvoorbeeld: info@voorbeeld.nl. 

De SMTP plugin voor WordPress is een tool die het verzenden van e-mails via WordPress makkelijker maakt door het integreren van een SMTP-server. Met de SMTP plugin kun je een specifieke SMTP-server gebruiken om je e-mails te verzenden, in plaats van de standaard PHP-mailfunctie die WordPress gebruikt. Dit kan handig zijn als je hostingprovider beperkingen heeft opgelegd aan het gebruik van de mail functie of als je wilt gebruiken van een betrouwbare e-mailservice zoals Gmail of Microsoft Outlook.

De SMTP plugin voor WordPress biedt ook de mogelijkheid om aanvullende instellingen te configureren, zoals het gebruik van een beveiligde verbinding (SSL of TLS), het opgeven van aanmeldgegevens voor de SMTP-server en het aangeven van het “van” adres en naam voor je e-mails.

Als je problemen hebt met het verzenden van e-mails vanuit WordPress of als je gewoon meer controle wilt hebben over hoe je e-mails worden verzonden, kan de SMTP plugin voor WordPress een nuttige oplossing zijn. Het team van Onwaarts helpt je graag met het configureren van SMTP op jouw website. Neem je contact met ons op?

Geschreven door
Edwin de Graaf