Ga terug naar "Marketing"

Hoe maak ik een Google bedrijfsprofiel aan?

Geschreven door Johan van den Deijssel op 29 december, 2022

Met een gratis Google bedrijfsprofiel bouw je aan meer zichtbaarheid via de diensten van Google. Denk aan een vermelding via Google Maps en een uitgelichte snippet in de zoekresultaten. 

Om een Google Bedrijfsprofiel aan te maken, volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar de Google Mijn Bedrijf-pagina en klik op “Aan de slag”.
  2. Voer het adres van je bedrijf in en klik op “Volgende”. Als je bedrijf een dienstverlener is en geen fysieke locatie heeft, klik je op “Dit is een servicegebied dat ik kan bezoeken” en voer je de gebieden in waar je diensten verleent.
  3. Voer de contactgegevens van je bedrijf in, zoals je telefoonnummer en websiteadres.
  4. Kies een categorie voor je bedrijf en voeg eventueel foto’s toe.
  5. Klik op “Verzenden” om je bedrijfsprofiel aan te maken.
  6. Soms vereist Google een verificatie van je (bedrijfs)adres. Google verstuurd dan binnen één week een brief naar het opgegeven adres. In deze brieft vind je een verificatiecode die je vervolgens kunt invoeren in het Google bedrijfsprofiel om deze te verifiëren. 
Voorbeeld van een uitgelicht Google bedrijfsprofiel in de zoekresultaten

Het kan enkele dagen duren voordat je bedrijfsprofiel live gaat op Google Maps en in de zoekresultaten van Google. Als je bedrijfsprofiel goedgekeurd is, kun je het beheren en bijwerken via de Google Mijn Bedrijf-pagina. Dit is ook de uitgelezen plek om reviews te verzamelen over je bedrijf.

Benieuwd naar meer mogelijkheden met een Google Mijn bedrijf-vermelding? Neem contact op met Onwaarts. Onder het genot van goede koffie (of thee) helpen we je graag.

Geschreven door
Johan van den Deijssel