Ga terug naar "WordPress"

Hoe voeg ik een formulier toe?

Geschreven door Johan van den Deijssel op 28 december, 2022

Wil je een nieuw formulier toevoegen aan je website? We got you covered! Wanneer je een eenvoudig formulier wil toevoegen aan je website kun je dit doen aan de hand van onderstaande stappen. Wil je een complex formulier met uiteenlopende opties toevoegen? Neem dan gerust even contact met ons op. We nemen je wensen en mogelijkheden dan graag met je door.

Goed om te weten: wij realiseren formulieren met de premium plugin Gravity Forms. Deze plugin biedt vele mogelijkheden om het verzamelen van informatie mogelijk te maken. Denk hierbij aan slimme formulieren, automatisch antwoorden en koppelingen met software van derden zoals Mailchimp.

Jeroen van Onwaarts

Volg onderstaande stappen om een formulier toe te voegen aan je WordPress website met Gravity Forms:

Navigeer naar “Formulieren” in het linkermenu en klik op “Nieuw formulier” of “Nieuwe toevoegen”. Geef vervolgens de titel van het formulier in. Optioneel kun je nog een beschrijving toevoegen. Kies voor “Formulier aanmaken”.

Binnen Gravity Forms geef je binnen no-time vorm aan een nieuw formulier

Kies en sleep vervolgens de velden die je wilt toevoegen aan je formulier en configureer de instellingen naar wens.

Gravity Forms werkt met een simpele drag-and-drop editor

Wanneer het formulier naar wens is, klik je rechtsboven op “Formulier opslaan”. Hiermee is je formulier opgeslagen maar nog niet op de gewenste pagina geplaatst. Daarvoor klik je na het opslaan van het formulier op “Insluiten”. Kies hier voor “Kopieer shortcode”. Deze shortcode kun je vervolgens plaatsen op jouw website en het formulier verschijnt. Lukt het niet om jouw nieuwe formulier te plaatsen op de gewenste pagina? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je. In sommige gevallen kunnen alleen wij jouw formulier plaatsen doordat de website bestaat uit maatwerk. We plaatsen dan het formulier in de code voor je.

Formulieren sluit je gemakkelijk in dankzij shortcodes

Wanneer je volledige controle wilt over de on-page bevestiging(en) en de meldingen van ingevulde formulieren, navigeer je naar instellingen van het desbetreffende formulier. Hier kun je de bevestigingen en meldingen van het formulier volledig naar eigen wens inrichten.

De mogelijkheden rondom meldingen en bevestigingen zijn eindeloos

Als laatste test je het formulier om ervoor te zorgen dat deze correct werkt. Zorg dat alle velden volledig zijn ingevuld en verzend het formulier om te zien of de gegevens in goede orde worden verzonden naar het gewenste e-mailadres.

Geschreven door
Johan van den Deijssel