Ga terug naar "WordPress"

Pronamic Pay integreren met Gravity Forms

Geschreven door Jeroen Klumpenaar op 6 juni, 2023

Gravity Forms is een krachtige en veelgebruikte WordPress-plugin waarmee je eenvoudig formulieren kunt maken en beheren op je website. Als je betalingen wilt accepteren via Gravity Forms, kun je Pronamic Pay integreren. Pronamic Pay is een betalingsprovider die naadloos kan worden geïntegreerd met Gravity Forms, waardoor je een efficiënte en veilige betaaloplossing krijgt. In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het proces van het integreren van Pronamic Pay met Gravity Forms.

Stap 1: Installeer en activeer de vereiste plugins

Om Pronamic Pay met Gravity Forms te integreren, moet je eerst de volgende plugins installeren en activeren op je WordPress-website:

  1. Gravity Forms: Ga naar de Gravity Forms-website, schaf de plugin aan en installeer deze op je website.
  2. Pronamic Pay: Ga naar de Pronamic Pay-website, download de plugin en installeer deze op je website.
Bekijk hier de instructievideo van Pronamic zelf.

Stap 2: Configureer Pronamic Pay

Na het installeren van de Pronamic Pay-plugin, moet je deze configureren om betalingen te kunnen verwerken. Ga naar ‘Pronamic Pay’ in het WordPress-beheermenu en klik op ‘Instellingen’. Volg de instructies van Pronamic Pay om je betalingsgateway te configureren. Wij raden Mollie aan als betalingsgateway, dit is een gemakkelijk systeem en nog Nederlands ook!

Stap 3: Maak een formulier met Gravity Forms

Nu je Pronamic Pay hebt geconfigureerd, kun je een nieuw formulier maken met Gravity Forms. Ga naar ‘Formulieren’ in WordPress en klik op ‘Nieuwe toevoegen’. Geef je formulier een naam en voeg de gewenste velden toe, zoals naam, e-mailadres en betalingsbedrag.

Stap 4: Voeg het Pronamic Pay-veld toe

Om het Pronamic Pay-veld aan je formulier toe te voegen, sleep je het Pronamic Pay-veld vanuit de beschikbare veldopties naar je formulier. Klik vervolgens op het veld om de instellingen ervan te configureren. Hier kun je de betalingsgateway selecteren die je hebt geconfigureerd in stap 2 en andere specifieke betalingsinstellingen aanpassen.

Stap 5: Configureer meldingen en bevestigingen (optioneel)

Gravity Forms biedt de mogelijkheid om meldingen en bevestigingen in te stellen voor je formulier. Dit stelt je in staat om e-mails naar gebruikers te sturen na het indienen van het formulier en om ze te laten weten dat hun betaling is ontvangen. Configureer indien nodig de meldingen en bevestigingen volgens je wensen. Het is eventueel ook mogelijk om hier andere opties aan te hangen, denk hierbij aan het laten registeren van gebruikers die betaald hebben, of het beschikbaar stellen van een download.

Stap 6: Publiceer je formulier

Zodra je alle instellingen hebt geconfigureerd, kun je je formulier publiceren op een pagina of bericht op je website. Kopieer de gegenereerde shortcode van je formulier en plak deze op de gewenste locatie in je inhoud. Je kunt ook het Gravity Forms block gebruiken wat beschikbaar is in je WordPress editor voor berichten en pagina’s.

Hulp nodig?

Schrikt het bovenstaande stappenplan je nou af? Ben je helemaal niet behendig met de computer of heb je simpel geen tijd? Wij helpen je graag met het configureren van een betaalmodule in Gravity Forms.

Geschreven door
Jeroen Klumpenaar