Ga terug naar "WordPress"

Hoe maak ik mijn website sneller?

Geschreven door Edwin de Graaf op 28 december, 2022

Snelle websites: daar zijn we bij Onwaarts gek op. Niet alleen omdat we dat zelf prettig vinden, maar vooral omdat jouw doelgroep dat fijn vindt. Een snelle website verbetert de gebruikservaring van de website door jouw (potentiële) klanten. Niemand houdt van lang wachten op het laden van een website.

Ook zoekmachines vinden het prettig als jouw website snel laadt, hierdoor zal Google je website hoger in de zoekresultaten plaatsen wanneer dit dik in orde is. Bij Onwaarts beschikken we over technische kennis om het maximale uit jouw website te halen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. We analyseren je website en bespreken hands-on wat we voor je kunnen betekenen.

Bij Onwaarts hanteren we verschillende manieren om de snelheid van je WordPress-website te verbeteren, waaronder:

  1. Snelle en betrouwbare webhostingpartijen. Onwaarts kiest een hostingpartij die geschikt is voor het verkeersvolume en de grootte van jouw website.
  2. We maken gebruik van een caching-plugin. Met caching sla je bepaalde gegevens op in de cache, wat zorgt dat de website sneller laadt voor terugkerende bezoekers.
  3. We gebruiken een content delivery network (CDN). Een CDN verdeelt de inhoud van je website over verschillende servers in verschillende delen van de wereld, zodat bezoekers de inhoud sneller kunnen downloaden vanaf de server die het dichtst bij hun locatie ligt.
  4. Onwaarts optimaliseert afbeeldingen en andere media. We zorgen dat afbeeldingen en andere media niet te groot zijn. In sommige gevallen kunnen we ook achteraf afbeeldingen verder comprimeren zonder dat de kwaliteit hierdoor achteruitgaat.
  5. Samen met jou bepalen we welke add-ons jouw website écht nodig heeft. Al het overige proberen we zoveel mogelijk te elimineren, waardoor je website minder niet-relevante onderdelen hoeft in te laden. 
  6. Doordat onze websites technisch goed in elkaar zitten, zijn de HTML-, CSS- en Javascript-bestanden zo veel mogelijk geoptimaliseerd. Denk hierbij aan het verwijderen van onnodige scripts, onnodige lege regels en de grootte hiervan. In sommige gevallen gebruiken we optimalisatietools om deze code verder te optimaliseren.

Bovenstaande stappen zijn een greep uit de punten die je kunt oppakken om de snelheid van je website te verbeteren. En daarmee dus de gebruikerservaring van je websitebezoekers. Afhankelijk van jouw situatie en doelstellingen kijken we graag met je mee en geven we hands-on advies. Iedere website is anders en daarom vereist het verder optimaliseren van jouw website altijd maatwerk. Gelukkig zit je bij Onwaarts goed en helpen we je graag. Hoe drink jij de koffie?

Geschreven door
Edwin de Graaf