Ga terug naar overzicht

Samen sterk voor een groenere toekomst!

Geschreven door Jeroen Klumpenaar op 10 augustus, 2023

In een wereld waar klimaatverandering een hot topic is, beseffen we bij Onwaarts hoe belangrijk het is dat wij ons steentje bijdragen aan een duurzamere planeet. We zijn super enthousiast om aan te kondigen dat we een team vormen met Regreener en meedoen met het Planet Positive Workforce programma.

Samen met Regreener

Wij vinden het belangrijk om de impact die wij hebben te minimaliseren en actief bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Om deze reden hebben we besloten ons in te zetten voor duurzaamheid door samen te werken met Regreener, een bekende organisatie op het gebied van ecologisch herstel en herbebossing.

Zij willen bossen terugbrengen, de biodiversiteit boosten en de CO2-uitstoot verminderen. Onze bijdragen helpen bij het planten van bomen en het ondersteunen van projecten die ecosystemen weer in balans brengen.

Belangrijke projecten

Als onderdeel van dit programma steunen wij verschillende projecten die belangrijk zijn voor het ecologische herstel van de planeet.

Bomen planten in Kenya

Voor dit project werken we samen met Eden Reforestation Projects, een non-profit organisatie die wordt erkend als één van de meest kosteneffectieve herbebossingsprojecten op de planeet. Sinds 2019 werken zij samen met lokale gemeenschappen aan de herbebossing en bescherming van Keniaanse bossen. Binnen Kenia werken ze in 2 verschillende regio’s: De Great Rift Valley en de Northern Coast.

Koraaltransplantatie in Spanje

De Middellandse Zee is een van de meest vervuilde zeeën ter wereld. Plasticvervuiling door kustactiviteiten en visserij verstikt vele mariene soorten, waaronder het koraal. Het project Deep CORE (Deep Coral Restoration) pakt het probleem van het verlies aan mariene biodiversiteit in Zuid-Spanje aan door de diepzeekoralen in het gebied te beschermen. Het project richt zich op het verwijderen van afval van de zeebodem en het verzamelen, herstellen en transplanteren van koraal om de zeebodem te herstellen.

Bescherming van de Amazone in Ecuador

De totale oppervlakte die we de komende jaren gaan beschermen is 60.500 hectare op een van de meest biodiverse plekken ter wereld. De hectares die we beschermen worden niet gekocht door onze partner, maar zijn eigendom van de lokale bevolking of de overheid. De projectfondsen worden gebruikt om samen te werken met de plaatselijke autoriteiten en om in 5 inheemse gemeenschappen opleidingen te coördineren over onderwerpen als duurzame teelt en agrobosbouw, toegang tot markten en ondersteuning van de vrouwen bij het opzetten van duurzame ondernemingen die zowel zichzelf als het bos ondersteunen.

Planet Positive Workforce

Toch willen we meer doen dan alleen geld geven. Daarom zijn we trots om deel te nemen aan het Planet Positive Workforce programma. Dit programma streeft ernaar om duurzaamheid centraal te zetten in bedrijven en werknemers actief te betrekken bij milieuvriendelijke initiatieven. Via dit programma kunnen wij samenwerken aan groene projecten, bewustwording vergroten en gezamenlijk bouwen aan een duurzamere toekomst.

Dit klink wellicht ingewikkeld maar kan heel simpel zijn. Denk hierbij aan het uitschakelen van je apparaten als je weg gaat van het kantoor. Of aan net even wat vaker de fiets pakken en geen gebruik maken van plastic roerstaafjes voor je koffie.

We proberen dit te doen op plekken waar wij verschil kunnen maken. Zo heeft het pand waar ons kantoor zit zonnepanelen waarmee wij de stroom die we verbruiken tijdens ons werk zelf op kunnen wekken.

Door samen deze kleine aanpassingen te doen hebben we samen een grote impact!

Geschreven door
Jeroen Klumpenaar