Ga terug naar overzicht

Tips voor het starten met mailmarketing

Geschreven door Johan van den Deijssel op 18 augustus, 2022

E-mailmarketing wordt al jaren succesvol ingezet door allerlei soorten bedrijven, je staat direct in contact met jouw doelgroep. Met mailmarketing kun je relatief goedkoop je product of dienst onder de aandacht brengen. Waarschijnlijk sta je zelf ook ingeschreven voor een aantal nieuwsbrieven van winkels of platforms.

Het is niet ingewikkeld om te starten met mail marketing, we helpen je graag op weg!

Wat is het doel van jou e-mailmarketing campagne?
Doelen stellen is belangrijk! Ga jij je bezoekers informeren over jouw producten, of ga je mailmarketing gebruiken om klanten of leveranciers op de hoogte te stellen van jou dienstverlening. Welke lezers zijn geïnteresseerd en hoe kun je deze groep verder gaan benaderen door relevante content te bieden?

Welk programma kan ik het beste gebruiken?
Er zijn veel programma’s beschikbaar voor het verzenden van mailings de populairste is Mailchimp.
Met Mailchimp kan je helemaal gratis aan de slag, tot een e-maillijst van 1000 personen, heb je meer e-mailadressen dan moet je de betaalde variant nemen die ook nog extra features bied zoals het opsplitsen van je target audiance.

Klik hier om naar Mailchimp te gaan en een gratis account aan te maken:

Hoe ga je e-mailadressen verzamelen
Misschien beschik je al over een lijst met e-mailadressen van je vaste klanten of leveranciers. Tegenwoordig is het door middel van een nieuwsbrief integratie op je website vrij eenvoudig om nieuwe e-mailadressen te ontvangen. Wij kiezen er meestal voor om bij binnenkomst van de website een pop-up te tonen met inschrijving nieuwsbrief. Heb je bijvoorbeeld een winkel dan kan je vragen of klanten bijvoorbeeld op hun klantkaart hun e-mailadres invullen. Uiteraard moet je jouw klanten wel informeren wat je met hun gegevens gaat doen. Zorg wel dat je AVG proof handelt.

Vormgeving mailing
Zorg dat jou mailing overeenkomt met de huisstijl van je bedrijf. Dit geeft vertrouwen en is men eerder geneigd om de nieuwsbrief te lezen. Uiteraard kunnen wij je helpen bij het vormgeven van de perfecte template voor jouw business.

Contentplan
Vervolgens is het handig om een contentplan op te zetten. Wanneer ga je een nieuwsbrief versturen? Kies je daar een vaste dag voor in de week of doe je dat een paar keer per week? Welke content (producten of diensten) ga laten zien in de mailing.

Automatiseren
Binnen mailmarketing valt er veel te automatiseren. Verwelkom je nieuwsbrief inschrijver met een bedankje voor zijn interesse. Of creëer meer nieuwsbrief inschrijvingen door automatisch een kortingscode voor in je webshop te laten verzenden. Er is hier veel in mogelijk, echter is dit wel een stap voor gevorderden. We vertellen je er graag meer over!

Meten = Weten
Via Mailchimp kan je eenvoudig in zien wie er je mailing heeft geopend en op welke links er zijn geklikt. Zo kan je zelf monitoren welke producten of diensten interesse wekken en welke niet. Ik combinatie met Google Analytics zijn ook de verkopen die vanuit de mailing voortkomen te monitoren.

Zie jij ook kansen voor mailmarketing voor jouw bedrijf? Hopelijk kan je met deze tips een goede start maken. Mocht je willen kiezen voor een professionele aanpak? Met een paar uurtjes werk hebben wij jou mailmarketing optimaal ingericht! Bekijk onze dienst Mail marketing.

 

Geschreven door
Johan van den Deijssel