Ga terug naar overzicht

De voordelen van een betaalmethode in jouw formulier

Geschreven door Jeroen Klumpenaar op 6 juni, 2023

Wanneer je een website hebt en betalingen wilt accepteren voor producten, diensten, abonnementen of donaties, kan het integreren van een betaalmethode een gamechanger zijn. Een populaire en gebruiksvriendelijke WordPress-plugin genaamd Gravity Forms biedt een handige manier om formulieren te maken en te beheren. Door het toevoegen van een betaalmethode aan Gravity Forms, kun je jouw klanten een naadloze en geïntegreerde betaalervaring bieden.

Simpele betalingservaring

Een van de belangrijkste voordelen van het toevoegen van een betaalmethode aan jouw formulier is het vereenvoudigen van het betalingsproces voor je klanten. In plaats van dat ze naar een externe partij moeten gaan, kunnen ze de betaling rechtstreeks op het formulier afronden. Dit betekent minder klikken en een snellere betalingsafhandeling, wat de gebruiksvriendelijkheid verhoogt en het risico op afhaken van klanten vermindert.

Verhoogde conversies

Een soepele en geïntegreerde betaalervaring kan een aanzienlijke invloed hebben op je conversieratio’s. Door je klanten de mogelijkheid te bieden om op dezelfde pagina te betalen waar ze hun gegevens invoeren, elimineer je de extra stappen en mogelijke afleidingen die kunnen leiden tot het verlaten van de aankoop. Dit verhoogt de kans dat bezoekers daadwerkelijk betalen en zorgt voor een hogere conversieratio.

Flexibiliteit in betalingsmogelijkheden

Met een betaalmethode in jouw formulier kun je verschillende betalingsmogelijkheden aanbieden aan je klanten. Of het nu gaat om creditcards, PayPal, bankoverschrijvingen of andere betalingsgateways, je kunt de gewenste opties selecteren en aanpassen aan de behoeften van je doelgroep. Dit geeft je flexibiliteit en stelt klanten in staat om te betalen met hun voorkeursmethode, wat de klanttevredenheid en het vertrouwen vergroot.

Gegevensintegratie en automatisering

Een bijkomend voordeel van de integratie van een betaalmethode in Gravity Forms is dat je betalingsgegevens naadloos kunnen worden geïntegreerd met andere systemen en tools die je gebruikt, zoals je CRM, boekhoudsoftware of e-mailmarketingplatform. Dit maakt gegevensbeheer en opvolging eenvoudiger en kan helpen bij het stroomlijnen van je bedrijfsprocessen.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Gravity Forms heeft een goede reputatie als het gaat om beveiliging en betrouwbaarheid. Door gebruik te maken van een geïntegreerde betaalmethode, zoals Pronamic Pay, kun je profiteren van de robuuste beveiligingsmaatregelen en betalingsverwerking van de provider. Dit biedt gemoedsrust, zowel voor jou als ondernemer als voor je klanten, omdat ze weten dat hun betalingsgegevens veilig worden verwerkt.
Wil je gebruik maken van bijvoorbeeld iDeal? Dan heb je een tussenpartij nodig die dit veilig regelt. Zelf adviseren wij Mollie hierin. Dit is een mooie en Nederlandse partij met een gebruiksvriendelijk systeem.

Een betaalmethode integreren in je website

In onze Kennisbank-artikel ‘Pronamic Pay integreren met Gravity Forms‘ vertellen wij je alles over hoe je deze systemen toevoegt aan jouw website. Voor de handige harry is dit zelf te doen. Ben je nou minder handig met computers? Dan helpen wij je graag verder!

Geschreven door
Jeroen Klumpenaar