Ga terug naar "Marketing"

Hoe krijg ik inzicht in mijn websitebezoekers?

Geschreven door Edwin de Graaf op 29 december, 2022

Je bent natuurlijk enorm nieuwsgierig naar hoeveel bezoekers dagelijks je website bezoeken of wat deze precies uitspoken op je website. Hiervoor kun je gemakkelijk terecht bij Google Analytics.

Google Analytics is een gratis webanalyse-service die wordt aangeboden door Google. Het biedt gedetailleerde statistieken over de bezoekers van een website en hoe deze je website gebruiken. Google Analytics kan worden gebruikt om te kijken welke pagina’s populair zijn, welke zoekwoorden bezoekers gebruiken om naar de website te komen en hoelang bezoekers op de website blijven. Deze informatie kan nuttig zijn voor het verbeteren van de website en het bepalen van online marketingdoelen en acties.

Om Google Analytics te gebruiken, moet je een account aanmaken en een stukje code op elke pagina van je website plaatsen. Bij de oplevering van jouw nieuwe website, heeft het team van Onwaarts alvast een Google Analytics omgeving voor je klaargestoomd. Deze is gekoppeld aan jouw website en verzameld direct relevante statistieken.

Login bij Google Analytics. Zorg dat je ingelogd bent met een Google-account die bekend is bij Onwaarts. Aan dit Google-account hebben we de rechten verleend om de statistieken in te zien. Lukt het niet? Neem dan gerust contact met ons op.Google Analytics biedt jou vele rapporten en visualisaties om te helpen begrijpen hoe bezoekers je website gebruiken en hoe je de prestaties van je website kunt verbeteren. 

Geschreven door
Edwin de Graaf