Ga terug naar "Marketing"

Hoe kan ik mijn website aanmelden bij Google?

Geschreven door Johan van den Deijssel op 29 december, 2022

Het aanmelden van jouw website bij Google is altijd een goed idee. Het team van Onwaarts helpt jou hier graag mee. Als je je website bij Google wil aanmelden, kan dat helpen om ervoor te zorgen dat mensen je site beter kunnen vinden via Google. Dit kan door middel van het toevoegen van je site aan de Google Search Console. Dit doe je door het plaatsen van een stukje code op de website.

De Google Search Console is een gratis tool die website-eigenaren kan helpen om te begrijpen hoe hun site het doet in Google Search en hoe ze het kunnen verbeteren. Door je site aan te melden bij de Search Console, zorg je ervoor dat Google je site kan bezoeken, indexeren en kan opnemen in de zoekresultaten.

Je kan ook je site aanmelden bij Google via de Google My Business-pagina, wat kan helpen om je site beter gevonden te laten worden via Google Maps. Ook zorgt deze vermelding voor een vergrote zichtbaarheid op de zoekresultatenpagina binnen Google. Je vindt hier dan een snippet met belangrijke bedrijfsgegevens zoals een directe link naar de website, een telefoonnummer en je adresgegevens.Het is belangrijk om te onthouden dat het aanmelden van je site bij Google alleen slechts één stap is om te zorgen dat je site beter gevonden wordt in de zoekresultaten. De kwaliteit van de content op je website en de relevantie hiervan is ook enorm belangrijk. Wil je hier graag eens met ons over sparren? Neem dan gerust contact met ons op.

Geschreven door
Johan van den Deijssel