Ga terug naar "Marketing"

Websiteconversies meten

Geschreven door Johan van den Deijssel op 29 december, 2022

Je verkoopt producten via je eigen webwinkel of stuurt op contactaanvragen. Weet je nu eigenlijk wel precies hoeveel aanvragen je hebt ontvangen? Weet je waar in het proces de doelgroep besluit om toch niet het product aan te schaffen? Wil je de conversiewaarde onder de doelgroep verhogen? Alles draait om het juist meten van websiteconversies. 

Stel: je draait een campagne via Google Ads en bent benieuwd wat deze investering nu eigenlijk onder de streep oplevert. Met het doormeten van de conversies naar aanleiding van de Google Ads campagne kun je inzicht krijgen in het aantal conversies dankzij de campagne. Het meten van conversies kun je verder uitbreiden door ook de conversiewaarde in het geval van een webwinkel door te sturen naar je Analytics-dashboard. Kortom: met data kun je conclusies trekken en bepalen of een campagne wél of niet het gewenste effect heeft opgeleverd. 

Voor het meten van conversies en overige websitestatistieken werken wij bij Onwaarts met Google Tag Manager. Google Tag Manager is een gratis Google-service waarmee je kunt meten hoe mensen je website gebruiken. Dit kan zijn door te meten hoeveel mensen op bepaalde knoppen klikken, hoeveel mensen een formulier invullen of hoeveel mensen een product aanschaffen. Dit zijn allemaal voorbeelden van conversies op een website.

Onwaarts helpt je met de implementatie van Google Tag Manager in je website. We verwerken een stukje code waarmee vervolgens Tag Manager gaat functioneren. Vervolgens kun je in Tag Manager specifieke tags instellen voor de verschillende conversies die je wilt meten. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoeveel mensen op een “Koop nu”-knop klikken, kun je een tag instellen die iedere keer dat de knop wordt aangeklikt, een conversie registreert.

Alle meetbare elementen op een website kun je configureren binnen Tag Manager en registreren als gebeurtenis. Klinkt dit als abracadabra voor jou? Geen probleem, dat begrijpen we. Onwaarts helpt je graag met het inregelen en definiëren van doelen en conversies binnen Tag Manager. Neem gerust contact met ons op.

Ben je bekend met deze techniek en wil je meer conversies uit je website of product halen? Bekijk dan onze dienst Conversie optimalisatie.

Geschreven door
Johan van den Deijssel