Ga terug naar "WooCommerce"

Hoe plaats ik een nieuw product in de webwinkel?

Geschreven door Edwin de Graaf op 24 oktober, 2022

Wil je binnen jouw Woocommerce webwinkel een nieuw product toevoegen? We got you! Met onderstaande stappen plaats jij binnen no-time een nieuw product in je webwinkel. Kom je er niet uit of wil je hulp van Onwaarts? Neem dan gerust contact op.

Om een nieuw product aan te maken in je Woocommerce webwinkel, volg je de volgende stappen:

Log in op de back-end omgeving van je WordPress website (www.jouwdomeinnaam.nl/beheer) en navigeer via het linkermenu naar “Producten” en klik vervolgens op “Nieuw toevoegen”.

Voeg nieuwe producten toe aan je webwinkel

Voer de naam en productbeschrijving van het product in. 

Voeg een productafbeelding toe. Deze afbeelding wordt als eerste getoond in onder andere het productoverzicht. Kies vervolgens aanvullende afbeeldingen en voeg deze toe aan de galerij. Selecteer de afbeeldingen via de mediabibliotheek of upload nieuwe afbeeldingen.

Vul alle velden in met de details van het nieuwe product

Selecteer de categorie voor het product. Op deze manier komt het product onder de juiste categorie te staan op de website. 

Kies de juiste productcategorie

Voer de prijs van het product in en kies een eventuele verzendklasse of andere details. Beschrijf ook een korte productomschrijving. Deze omschrijving vind je vervolgens naast het product op de voorkant. Probeer alle instellingen goed door te nemen en waar mogelijk in te vullen.

Voer de overige productgegevens in en schrijf een korte productomschrijving

Controleer de productpagina en verzendinstellingen om ervoor te zorgen dat alles correct is.

Klik op “Publiceren” rechtsboven om het product te publiceren en beschikbaar te maken in je webwinkel. Als laatste kun je het product via je webwinkel bekijken en op die manier controleren of alles naar wens is geconfigureerd.

Naast bovenstaande stappen kun je ook geavanceerde instellingen configureren, zoals voorraadbeheer, productvarianten en andere specifieke opties. We begrijpen het als je hier de eerste keer niet uitkomt. Neem gerust contact met ons op voor al je vragen!

Geschreven door
Edwin de Graaf