Ga terug naar overzicht

Online abonnementen verkopen via je website

Geschreven door Jeroen Klumpenaar op 3 februari, 2023

Met jouw WordPress website of webshop kun je op verschillende manieren geld verdienen. Je kunt losse producten verkopen of een dienst aanbieden. Maar door online abonnementen aan te bieden is het voor jou en voor de klant duidelijk wat er die maand gebeurt.


Voordelen van online abonnementen

Door afspraken te maken wat er maandelijks uitgevoerd wordt en hier een duidelijke prijs over af te spreken ontstaat er geen verwarring. Jij weet wat er volgende maand uitgevoerd of aangeschaft moet worden voor jouw klant en jouw klant weet van tevoren wat dit kost.

Op deze manier creëer je cashflow voor je bedrijf. Heb je 20 online abonnementen van 80 euro per maand dan weet je aan het begin van de maand al dat je deze maand sowieso 1600 omzet hebt. Dit verteld je ook gelijk hoeveel producten je in moet kopen voor die maand of hoeveel tijd je kwijt bent aan het uitvoeren van jouw dienst. Dit biedt ruimte en tijd voor andere ontwikkelingen binnen je bedrijf.

Daarnaast is het voor sommige diensten of producten ook erg prettig om de ‘aanschaf’ wat uit te spreiden in plaats van dit in één keer te betalen. Soms net dat stukje extra service voor je klant!

Ook is het een mooie manier om klanten te binden aan je bedrijf. Uiteindelijk weet je dat dit terugkomende klanten zijn en kun je een relatie opbouwen met deze klanten. Door ze regelmatig te spreken gaan je klanten ook minder snel naar je concurrent. Win win dus!

Lees ook ons artikel over de voordelen van een betaalmethode in jouw formulier.

online abonnementen verkopen

Wat heb je nodig voor online abonnementen?

Bij Onwaarts bouwen wij websites op basis van WordPress. Voor webshops combineren we dit met WooCommerce. Dit is een bijzonder sterke combinatie waarmee we vrijwel alle vraagstukken kunnen realiseren. Toch is het aanbieden van online abonnementen niet iets wat ‘out of the box’ te gebruiken is.

Door de juiste systemen toe te voegen weet je zeker dat jouw webshop goed omgaat met de verkoop van de abonnementen, dat deze automatisch herhaalt worden en dat de klant en jijzelf hier inzicht in hebben.

In onze kennisbank vertellen we meer over hoe je een betaalmethode toevoegt aan een formulier op je website.

Om online abonnementen aan te bieden heb je in ieder geval de volgende drie zaken nodig op je website:

  • Een betaalprovider
  • Een technische aanpassing aan je webshop: WooCommerce Subscriptions
  • Een dienst of product om aan te bieden

Als betaalprovider maken wij graag gebruik van Mollie. Niet alleen omdat het een stabiel systeem is wat ook iDeal betalingen aanbied, maar vooral omdat de optie tot automatische incasso mogelijk is.

Tip: Met automatische incasso hebben jij en je klant hier administratief gezien minder werk aan. Iedere maand heb jij een vast inkomen en bij de klant wordt het bedrag automatisch afgeschreven.

Bespaar tijd door te automatiseren

Door van tevoren goed na te denken over de techniek, je strategie en je dienst of product kun je gelijk een werkend en duidelijk systeem opzetten. Welke diensten of producten ga je aanbieden? Welke online abonnementen richt je hier voor in en welke kosten horen hierbij?

Lever je bijvoorbeeld maandelijks koffiebonen bij vaste klanten, kom je ieder kwartaal de ramen lappen bij een bedrijf of biedt je support en onderhoud aan voor je software? Dan kun je tijd, geld maar vooral gedoe besparen door dit te automatiseren met abonnementen.

Luister hier naar wat Videoland verteld over Abonnementen als verdiendmodel.

Wil je weten of jouw website geschikt is voor het abonnementsmodel?

Start vandaag nog met online abonnementen verkopen. Wij helpen je graag verder met het realiseren van je abonnementen dienst. We denken met je mee, maken het technisch in orde en kunnen je ondersteunen bij het marketing vraagstuk.Geschreven door
Jeroen Klumpenaar