Ga terug naar "E-mail"

E-mailadres met je eigen domeinnaam

Geschreven door Edwin de Graaf op 28 december, 2022

Nu je beschikt over een professionele website, wil je natuurlijk ook een e-mailadres met jouw eigen domeinnaam als extensie. Bijvoorbeeld: klantenservice@jouwdomeinnaam.nl. Wanneer je beschikt over een webserver en een domeinnaam is dit mogelijk. Als je enkel een domeinnaam hebt, die niet gekoppeld is aan een webserver is dit niet mogelijk. Je e-mails hebben dan nog geen plek om opgeslagen te worden.

Een e-mailadres met eigen domeinnaam kenmerkt verschillende voordelen:

Professionaliteit
Een e-mailadres met een eigen domeinnaam geeft een professionelere indruk dan een gratis e-mailadres van bijvoorbeeld Gmail of Outlook. 

Herkenbaarheid
Doordat je merknaam vaker wordt genoemd en duidelijk zichtbaar is in het e-mailadres, wordt je bedrijfsnaam beter onthouden en sneller herkent.

Controle
Met een e-mailadres die je zelf beheert heb je meer controle. Zo kun je het e-mailadres koppelen aan verschillende mailsoftwareprogramma’s zoals Outlook en Gmail en kun je de beveiliging verder optimaliseren. Ook voeg je gemakkelijker nieuwe gebruikers toe en beheer je deze.

Reclamevrij
Jouw persoonlijke e-mailadres met eigen domeinnaam gebruik je op een eigen mailserver. Daardoor ben je niet afhankelijk van mailprogramma’s waarin reclame terugkomt. Sterker nog: je kunt deze mailsoftware (bijvoorbeeld Gmail) op een zakelijke manier gebruiken. Daardoor mail je via de robuuste mailservers van Google, maar met je eigen gepersonaliseerde e-mailadres. 

Wil je de mogelijkheden voor een professioneel e-mailadres met eigen domeinnaam met ons bespreken? Laat gerust van je horen. We richten de gehele digitale omgeving graag voor je in, passend bij jouw wensen.

Geschreven door
Edwin de Graaf